×

Suntem dispusi sa te ajutam

Echipa consultantafonduri-europene.ro este dornica sa vina in sprijinul dvs. oferindu-va servicii profesioniste

FORGOT YOUR DETAILS?

Potrivit ofertelor primite de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, societatile beneficiare Start-Up Nation 2018-2019 vor avea posibilitatea accesarii creditelor punte cu dobanzi fixe de la bancile partenere:

  • Banca Transilvania,
  • CEC Bank
  • Banca Comerciala Romana

Privind virarea ajutorului financiar nerambursabil, fiecare beneficiar are obligatia sa opteze si sa deschida cont la una din cele 3 banci  partenere mentionate mai sus.

Un alt aspect extrem de important este acela ca aplicantii Start-Up Nation mai au obligatia ca pana la data semnarii acordului de finantare, sa transmita Agenției pentru IMM de care apartin, banca pe care au selectat-o.

Bancile partenere vin in sustinerea beneficiarilor care nu-si permit achitarea din resurse proprii a cheltuielilor. Doritorii pot opta pentru accesarea de credit-punte prin intermediul caruia sa asigure platile catre furnizorii de echipamente și alte cheltuieli eligibile pana in momentul rambursarii ajutoarelor financiare de catre sat, urmand ca mai apoi banca sa isi recupereaze suma alocata cu imprumut sub forma ajutorului financiar nerambursabil primit de beneficiar de la stat. Creditele sunt garantate în proporție de 80% de stat (prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM).

Pentru a vedea mai multe detalii privind ofertele bancilor partenere click AICI.

Image result for apicultura

Cu ajutorul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) sustine investitiile in domeniul apicol.

Incepand cu lansarea Programului si pana in prezent, numarul de contracte incheiate de catre AFIR este de peste 2.100 de contracte de finantare care au ca obiect investitii apicole. Contractele de finantare sunt in valoare de 47,86 milioane de euro, iar in ceea ce priveste plata efectuata de AFIR beneficiarilor proiectelor din apicultura este pana in prezent de 35,5 milioane de euro.

Adrian CHESNOIU, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale a afirmat urmatoarele: „Desi exista un Program tematic pentru acest sector, respectiv Programul National Apicol, cei interesati pot obtine finantare si prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 pentru a dezvolta investitii in domeniul apiculturii. Acestia au la dispozitie mai multe linii de finantare pentru a-si dezvolta proiectele apicole, dintre care 2 submasuri sunt cu sprijin 100% nerambursabil, mai precis submasura dedicata instalarii tinerilor fermieri, submImage result for apiculturaasura 6.1 si cea pentru dezvoltarea fermelor mici, submasura 6.3”

Concluzionand, prin intermediul submasurii 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici- au fost finantate cele mai multe investitii apicole, 1.502 decizii de finantare au fost semnate avand valoarea de 22,5 milioane de euro.

Cat despre submasura 6.1 -Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri- au fost semnate 600 de contracte de finantare de catre AFIR avand o valoare de peste 24 de milioane de euro, iar prin intermediul submasurilor 4.1 -Investitii in exploatatii agricole-   si 4.2 -Sprijin pentru investitii in prelucrarea, comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole- au fost contractate restul proiectelor cu o valoare totala de aproximativ 1,3 milioane de euro.

Acum exista posibilitatea de a localiza cu exactitate IMM-urile care beneficiaza de finantare europeana cu ajutorul unei harti interactive care a fost lansata de Comisia Europeana si Fondul European de Investitii (FEI). Se poate localiza pana la nivelul strazii unde are societatea sediul.

S-a beneficiat de finantari de peste 79 miliarde de euro, peste 1 milion de afaceri mici si mijlocii si peste 4.8 milioane angajati. In Romania  au beneficiat de finantare 16.441 IMM-uri cu un numar de 163.450 angajati, iar insumat finantarile au ajuns in Romania la 1,151 miliarde de euro.

Cu ajutorul diverselor programe de finantare, un numar mare de IMM-uri si intreprinzatori din intreaga Europa au beneficiat de sprijin financiar cu ajutorul carora nu numai ca au reusit sa isi deschida afaceri, dar si sa le dezvolte.

Cu ajutor acestei inovatii, se poate vedea cu mare precizie unde se localizeaza aplicantii. Prin intermediul acestei harti interactive se pot efectua cautari fie dupa tipul programului, fie dupa sector, sau se poate analiza harta generala.

Uniunea Europeana considera o prioritate simplificarea accesului pentru firme mici la finantarea europeana.

Olanda nu va plati suplimentar pentru a acoperi golul  financiar de aproape 15 miliarde de euro cauzat de Brexit.

Mark Rutte, premierul olandez, nu este de acord cu augmentarea contributiilor naţionale in ceea ce priveste bugetul UE. Acesta este de parere ca fondurile europene ar trebui sa fie orientate cu prioritate spre proiecte care sunt caracterizate de o valoare economică sporita.

Mai multe detalii aici

„S-au stins. Nu mai sunt bani pentru ele. Atât a fost cerința, asta e, gata, s-au consumat” – a afirmat ministrul Agriculturii, Petre Daea, chestionat în legătură cu ambele submăsuri PNDR.

Nu vor mai putea fi accesate în anul curent două importante linii de finanțare din fonduri europene dedicate micilor afaceri, dar nu este considerat un motiv de îngrijorare, deoarece antreprenorii români au cel puțin o alternativă. Aceste două linii de finantare, mai exact Submăsurile 6.2 si 6.4 aferente Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), cu ajutorul carora se finanțau afaceri non-agricole în mediul rural, și-au epuizat fondurile disponibile.

Cu ajutorul celor două submăsuri au putut fi realizate pensiuni, service-uri auto, cabinete medicale și multe alte tipuri de afaceri neagricole în mediul rural.

Cum s-a mentionat mai sus, exista alternative, iar  în anul 2018, una din acestea este ca românii care vor să-și deschidă o mică afacere non-agricolă în mediul rural sa apeleze la Programul Start Up Nation.

Granzii Europei solicita conditii noi pentru acordarea fondurilor structurale pledandu-se pentru includerea criteriului de respectare a statului de drept. Liderii tarilor central si est europene se simt amenintate direct si se opun noilor propuneri. In ultima perioada au existat o serie de critici la adresa Ungariei si Poloniei la acest capitol.

 

Pentru mai multe detalii aici.

TOP
});